novilogo

Radno vreme:
Ponedeljak - Petak: 09-20h
Subota: 09-18h
Nedelja: 12-14h

srbija gb
ru de

Gastroenterologija

prof perisic2

 

Prof. dr Vojislav Perišić FRCP ch (UK)

Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu
Specijalista pedijatrije
Subspecijalista pedijatrijske gastroenterologije, hepatologije, nutricije i digestivne endoskopije (Japan)
The member of Royal college of pediatrics and child health (London, UK)

Za profesora kažu da je živa enciklopedija znanja. Čovek koji je svojim radom zadužio svetsku medicinu. Pionir digestivne endoskopije u Srbiji. Rođen je 25.06.1947.

Završio je Medicinski fakultet u Beogradu, obavezan lekarski staž u Engleskoj. Po povratku kući upoznaje čuvenog profesora dr Vukana Čupića, osnivača "Instituta za zaštitu majke i deteta" koji ga usmerava da se bavi pedijatrijom. Za sebe kaže da je poslednji, živi poznavalac čuvenog profesora. Subspecijalizaciju iz gastroenterologije završava u Japanu gde je živeo nekoliko godina. Inspirisan tom čarobnom zemljom tamo stiče najveće znanje i iskustvo iz oblasti digestivne endoskopije. Nekoliko godina kasnije odlazi ponovo u Englesku,u Birmingen, na edukaciju iz oblasti transplantacione hirurgije jetre. 

Zahvaljujući profesoru 42 dece iz Srbije je dobilo novu jetru i danas su svi živi i zdravi ljudi. U Beogradu je na Univerzitetskoj dečjoj klinici osnovao odsek za digestivnu endoskopiju. Profesor Perišić je prvi u svetu opisao alergijski kolitis kod beba i kolageni kolitis kod žena u zreloj dobi. Na osnovu istraživanja, postavio je standarde koji se i danas koriste u svetu, koje nazvao "Mutacija Beograd".

Za svoje zasluge odlikovan je najprestižnijom nagradom u Engleskoj i postaje član Britanskog kraljevskog koledža. Njegovi radovi su citirani u najpoznatijim svetskim časopisima i publikacijama. Govori engleski, francuski i japanski jezik. Čovek impresivne biografije, poznat je kao humanista, filantrop i dobrotvor srpskih manastira Mileševa i Dubnica.

Slobodno vreme provodi na planini Zlatar, u prirodi, među prijateljima.  Oženjen je novinarkom Tanjom Zindović. Ima sinove Dušana i Dimitrija i troje unučadi.

icon-phone

ZAKAŽITE PREGLED

011 286 23 72
062 222 688

icon-direction

POSETITE NAS

Pedijatrija Medilek Tim
Zvezdara
Koste Trifkovića 1. Beograd

icon-mail

PIŠITE NAM

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Website by mzlaki icon Studio Mzlaki 2019.

phone