novilogo

Radno vreme:
Ponedeljak - Petak: 09-20h
Subota: 09-18h
Nedelja: 12-14h

srbija gb
ru de

Hematologija

 

Dejan-Skoric

Prof. dr Dejan Škorić

profesor Medicinskog fakulteta univerziteta u Beogradu
Specijalista pedijatrije
Subspecijalista hematologije

Prof Škorić je najeminentniji stručnjak u oblasti pedijatrijske hematoonkologije u Srbiji.

Čovek neverovatne energije i velikog iskustva koji postiže izvanredne rezultate u lečenju malignih bolesti u dece.

Dečja hematoonkologija je najteža grana pedijatrije.Ti mališani su hrabri borci koji vode najtežu bitku u svom detinjstvu. Rezultati koje profesor postiže sa svojim timom na Dečjoj klinici nimalo ne zaostaju za rezultatima u razvijenim zemljama Evrope i Amerike. Cenjen je i respektovan među kolegama u zemlji i inostranstvu.

Rođen je 13.09.1960.godine u lekarskoj porodici. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a specijalistički ispit iz pedijatrije položio na Univerzitetskoj dečjoj klinici. Stručno se usavršavao u Americi, Italiji, Kanadi.

Stalno je zaposlen kao načelnik službe za hematologiju UDK.

Imao je 32 godine kada je otišao u Baltimor, na stručno usavršavanje u najprestižniji američki univerzitetski centar „John Hopkins“. Kada je završio, ponudili su mu da ostane, ali je odbio ponudu i vratio se u Beograd da leči našu decu. Tokom 2000.godine prvi je u Srbiji uzeo uzorak krvi iz pupčanika. To je bila tema njegove doktorske disertacije,da ukaže na značaj prikupljanja matičnih ćelija u cilju lečenja najtežih bolesti. Time je otvorio vrata bankama matičnih ćelija širom porodilišta u Srbiji.

Autor je i koautor brojnih knjiga i udžbenika iz oblasti pedijatrije i pedijatrijske hematologije. Njegovi radovi su citirani u najprestižnijim svetskim časopisima.

Rekreativno igra tenis, višestruki je osvajač brojnih turnira u Srbiji I inostranstvu. Pored tenisa, voli plivanje, skijanje i boravak na planini Zlatibor.

Govori engleski jezik.

Oženjen, ima ćerku Milicu i sina Uroša.

PREGLEDI KOJE OBAVLJA:

  • Pedijatrijski pregledi zdrave i bolesne dece
  • Dijagnostika i lečenje hematoloških oboljenja kod dece – anemija, limfadenopatija, trombocitopenija, poremećaja hemostaze
icon-phone

ZAKAŽITE PREGLED

011 286 23 72
062 222 688

icon-direction

POSETITE NAS

Pedijatrija Medilek Tim
Zvezdara
Koste Trifkovića 1. Beograd

icon-mail

PIŠITE NAM

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Website by mzlaki icon Studio Mzlaki 2019.

phone