novilogo

Radno vreme:
Ponedeljak - Petak: 08-20h
Subota: 09-18h
Nedelja: 12-14h

srbija gb
ru de

gastroenterologija

PROF VOJISLAV PERIŠIĆ - BIOGRAFIJA

Studije medicine: Medicinski fakultet u Beogradu

Specijalizacija iz pedijatrije: Institut za majku i dete, Novi Beograd – nastavna baza Medicinskog fakulteta u Beogradu

Subspecijalisticke studije pedijatrijske gastroenterologije,nutricije,hepatologije i digestivne endoskopije: tokom 27 meseci - Department of paediatrics,Gunma School of Medicine,Maebashi,Japan, mentor: Professor Dr Takayoshi Kuroume, Department of gastrointestinal endoscopy, Gunma School of Medicine,Maebashi,Japan,mentor: Professor Dr Toshikazu Sekiguchi; tokom 3 meseca - Division of pediatric gastroenterology, UCLA School of Medicine, Los Angeles,USA,mentor: Professor Dr Marvin Ament. Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Sindrom "nervoznog" creva (IBS) i FODMAP dijeta

Ishrana primenom FODMAP dijete namenjena je pacijentima sa sindromom “nervoznog” creva.

U prvi mah zvuči krajnje neobično činjenica da jabuka, kruška ili pak med mogu da škode detetu i dovedu do bola u trbuhu, nadimanja ili dijareje. Šta je zapravo zajedničko ovim namirnicama i da li su one baš za svakoga zdrave?

Celijačna bolest

Celijačna bolest je trajna nepodnošljivost glutena, proteina pšenice, raži i ječma. Smatra se da oko 2% ljudi u Evropi i Americi boluje od celijakije. Njene bitne odlike su sledeće: to je doživotna nepodnošljivost glutena, uz evidentna ozbiljna morfološka i funkcionalna oštećenja sluznice tankog creva, koja gubi sposobnost upijanja hranljivih supstanci. Postoji i čitav spektar simptoma i znakova bolesti, od kojih neki nisu direktna posledica hronične dijareje odnosno malapsorpcije. Ovo je jedna od najčešćih bolesti organa za varenje dece i odraslih koja se ispoljava kod onih koji imaju naslednu predispoziciju za tu bolest. Jedini način lečenja je doživotna ishrana bez glutena.

icon-phone

ZAKAŽITE PREGLED

011 286 23 72
062 222 688

icon-direction

POSETITE NAS

Pedijatrija Medilek Tim
Zvezdara
Koste Trifkovića 1. Beograd

icon-mail

PIŠITE NAM

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Website by mzlaki icon Studio Mzlaki 2019.

phone