Fimoza

Medilek tim
Pedijatrijska ordinacija

Fimoza je suženje otvora prepucijuma (kože polnog uda) ispred vrha glansa. Ona predstavlja komplikaciju koja nastaje na prelazu unutrašnjeg na spoljašnji list prepucijma, jer je kožica na tom prstenu izgubila elastičnost i rastegljivost. Najčešće se manifestuje nemogućnošću prevlačenja prepucijuma preko glansa. Prepucijum predstavlja zaštitni mehanizam organizma, kojim se sprečava uticaj spoljašnjih štetnih faktora – kako hemijskih, tako i mehaničkih.

Postoji primarna i sekundarna fimoza, odnosno nasledna i stečena. Primarna predstavlja sužen otvor „sam po sebi“, a sekundarna nastaje nasilnim prevlačenjem ili drugim vidom traume, pri čemu dolazi do pucanja strukture tkiva prepucijuma. Na tim mestima se stvara ožiljno tkivo, a skupljanjem ožiljnog prstena se sužava otvor na prepucijumu, a u ekstremnim slučajevima on je i potpuno zatvoren.

Korisni tekstovi

Korisni tekstovi

Budimo u kontaktu

Pišite nam

Vaše mišljenje nam je važno! Budite slobodni da sa nama podelite svoje sugestije, pohvale ili primedbe i tako nam pomognete da unapredimo naše usluge i na što bolji način odgovorimo na vaše potrebe.

info@medilek-tim.rs

Telefon

Za sve hitne upite i pomoć, pozovite nas na broj telefona u nastavku. Naš tim će vam rado pomoći i pružiti sve informacije koje su vam potrebne.

+381 11 286 23 72+381 62 222 688

Posetite nas

Pedijatrija Medilek tim Zvezdara

Koste Trifkovića 1. Beograd
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tu smo za vas!

Medilek tim

Radno vreme: Ponedeljak - Petak: 08-20h   
Subota - 09-18h    Nedelja 12-14h