Hematologija

Hematologija je grana interne medicine koja se bavi urođenim i stečenim poremećajima krvi, poremećajem zgrušavanja krvi i malignim bolestima krvi. Poremećaji broja i oblika krvnih ćelija, poremećaji zgrušavanja krvi, kao i bolesti limfnog tkiva (slezine i limfnih čvorova) u domenu su specijalista za bolesti krvi.

Prof. dr Dejan Škorić

Profesor Medicinskog fakulteta univerziteta u Beogradu
Specijalista pedijatrije
Subspecijalista hematologije

Prof. Škorić je najeminentniji stručnjak u oblasti pedijatrijske hematoonkologije u Srbiji.

Čovek neverovatne energije i velikog iskustva koji postiže izvanredne rezultate u lečenju malignih bolesti u dece.

Dečja hematoonkologija je najteža grana pedijatrije. Ti mališani su hrabri borci koji vode najtežu bitku u svom detinjstvu. Rezultati koje profesor postiže sa svojim timom na Dečjoj klinici nimalo ne zaostaju za rezultatima u razvijenim zemljama Evrope i Amerike. Cenjen je i respektovan među kolegama u zemlji i inostranstvu.

Rođen je 13.09.1960. godine u lekarskoj porodici. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a specijalistički ispit iz pedijatrije položio na Univerzitetskoj dečjoj klinici. Stručno se usavršavao u Americi, Italiji, Kanadi.

Stalno je zaposlen kao načelnik službe za hematologiju UDK.

Imao je 32 godine kada je otišao u Baltimor, na stručno usavršavanje u najprestižniji američki univerzitetski centar „John Hopkins“. Kada je završio, ponudili su mu da ostane, ali je odbio ponudu i vratio se u Beograd da leči našu decu. Tokom 2000. godine prvi je u Srbiji uzeo uzorak krvi iz pupčanika. To je bila tema njegove doktorske disertacije, da ukaže na značaj prikupljanja matičnih ćelija u cilju lečenja najtežih bolesti. Time je otvorio vrata bankama matičnih ćelija širom porodilišta u Srbiji. Autor je i koautor brojnih knjiga i udžbenika iz oblasti pedijatrije i pedijatrijske hematologije. Njegovi radovi su citirani u najprestižnijim svetskim časopisima.

Rekreativno igra tenis, višestruki je osvajač brojnih turnira u Srbiji i inostranstvu. Pored tenisa, voli plivanje, skijanje i boravak na planini Zlatibor.

Govori engleski jezik.

Oženjen, ima ćerku Milicu i sina Uroša.

Pregledi koje obavlja:

  • pedijatrijski pregledi zdrave i bolesne dece
  • dijagnostika i lečenje hematoloških oboljenja kod dece – anemija, limfadenopatija, trombocitopenija, poremećaji hemostaze
  • dijagnostika i lečenje maligniteta kod dece

Zakazite pregled

Naši doktori

Naši doktori

Budimo u kontaktu

Pišite nam

Vaše mišljenje nam je važno! Budite slobodni da sa nama podelite svoje sugestije, pohvale ili primedbe i tako nam pomognete da unapredimo naše usluge i na što bolji način odgovorimo na vaše potrebe.

info@medilek-tim.rs

Telefon

Za sve hitne upite i pomoć, pozovite nas na broj telefona u nastavku. Naš tim će vam rado pomoći i pružiti sve informacije koje su vam potrebne.

+381 11 286 23 72+381 62 222 688

Posetite nas

Pedijatrija Medilek tim Zvezdara

Koste Trifkovića 1. Beograd
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tu smo za vas!

Medilek tim

Radno vreme: Ponedeljak - Petak: 08-20h   
Subota - 09-18h    Nedelja 12-14h