Gastroenterologija

Gastroenterologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti digestivnog trakta (želudac, tanko i debelo crevo, jetra i pankreas).

Prof. dr Vojislav Perišić frcp ch (UK)

Specijalista pedijatrije
Subspecijalista pedijatrijske gastroenterologije, hepatologije, nutricije i digestivne endoskopije (Japan)
The member of Royal college of pediatrics and child health (London, UK)

Za profesora kažu da je živa enciklopedija znanja. Čovek koji je svojim radom zadužio svetsku medicinu. Pionir digestivne endoskopije u Srbiji.

Rođen je 25.06.1947. godine. Završio je Medicinski fakultet u Beogradu, obavezan lekarski staž u Engleskoj. Po povratku kući upoznaje čuvenog profesora dr Vukana Čupića, osnivača "Instituta za zaštitu majke i deteta" koji ga usmerava da se bavi pedijatrijom. Za sebe kaže da je poslednji, živi poznavalac čuvenog profesora. Subspecijalizaciju iz gastroenterologije završava u Japanu gde je živeo nekoliko godina. Inspirisan tom čarobnom zemljom tamo stiče najveće znanje i iskustvo iz oblasti digestivne endoskopije. Nekoliko godina kasnije odlazi ponovo u Englesku, u Birmingen, na edukaciju iz oblasti transplantacione hirurgije jetre.

Zahvaljujući profesoru 42 dece iz Srbije je dobilo novu jetru i danas su svi živi i zdravi ljudi. U Beogradu je na Univerzitetskoj dečjoj klinici osnovao odsek za digestivnu endoskopiju. Profesor Perišić je prvi u svetu opisao alergijski kolitis kod beba i kolageni kolitis kod žena u zreloj dobi. Na osnovu istraživanja, postavio je standarde koji se i danas koriste u svetu, koje nazvao "Mutacija Beograd".

Za svoje zasluge odlikovan je najprestižnijom nagradom u Engleskoj i postaje član Britanskog kraljevskog koledža. Njegovi radovi su citirani u najpoznatijim svetskim časopisima i publikacijama. Govori engleski, francuski i japanski jezik. Čovek impresivne biografije, poznat je kao humanista, filantrop i dobrotvor srpskih manastira Mileševa i Dubnica. Slobodno vreme provodi na planini Zlatar, u prirodi, među prijateljima. Oženjen je novinarkom Tanjom Zindović. Ima sinove Dušana i Dimitrija i troje unučadi.

Pregledi koje obavlja:

  • sve oblasti iz gastroenterologije i hepatologije

Zakazite pregled

Naši doktori

Naši doktori

Budimo u kontaktu

Pišite nam

Vaše mišljenje nam je važno! Budite slobodni da sa nama podelite svoje sugestije, pohvale ili primedbe i tako nam pomognete da unapredimo naše usluge i na što bolji način odgovorimo na vaše potrebe.

info@medilek-tim.rs

Telefon

Za sve hitne upite i pomoć, pozovite nas na broj telefona u nastavku. Naš tim će vam rado pomoći i pružiti sve informacije koje su vam potrebne.

+381 11 286 23 72+381 62 222 688

Posetite nas

Pedijatrija Medilek tim Zvezdara

Koste Trifkovića 1. Beograd
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tu smo za vas!

Medilek tim

Radno vreme: Ponedeljak - Petak: 08-20h   
Subota - 09-18h    Nedelja 12-14h