Nutricionista

Nutricionista je pojam latinskog porekla, a odnosi se na osobu koja proučava hranljive vrednosti hrane, način na koji se hranljive materije koriste u organizmu, kao i vezu između ishrane i zdravstvenog stanja pacijenta. Nutricionista se zove još i dijetetičar.

Spec. Snežana Živković

Nutricionista
Specijalista strukovni nutricionista dijetetičar

Rođena je u 3. decembra 1972. godine u Požegi. Diplomirala na Višoj medicinskoj školi u Zemunu, gde je nastavila specijalizaciju iz dijetetike i nutricije.

Stalno je zaposlena na mestu Načelnika službe za ishranu, Dečja klinika u Tiršovoj. Pored toga radi kao profesor iz dijetetike na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Zemunu. Stručno se usavršavala širom zemlje i inostranstva.

Pregledi koje obavlja:

  • rad sa zdravom i bolesnom decom
  • savetodavni rad, kao i izrada individualnih jelovnika (dnevnih, nedeljnih, mesečnih) za decu koja zahtevaju poseban higijensko-dijetetski režim, kao što je ishrana:


Dece na hemodijalizi, dece sa transplantacijom bubrega i drugim nefrološkim oboljenjima
Dece sa hematološkim oboljenjem i propratnim tegobama koje su posledica ove vrste bolesti dece sa dijabetes melitusom, DMT1 i DMT2
Dece sa implantiranom insulinskom pumpom
Dece sa kardiovaskularnim oboljenjem i poremećajima lipidnog statusa, dece sa glutenskom enteropatijom
Dece sa prekomernom telesnom težinom...

Svi znamo koliko je teško ubediti decu da se zdravo hrane. Naša Sneža, uz saradnju roditelja, svojim pristupom i stavom, uz beskrajno razumevanje dečjih želja i potreba, nakon dijetetskog režima, postiže izuzetne rezultate.

Udata za Vladu, profesora radiologije na Visokoj školi, ima ćerku Aleksandru i sina Aleksu.

Zakazite pregled

Naši doktori

Naši doktori

Budimo u kontaktu

Pišite nam

Vaše mišljenje nam je važno! Budite slobodni da sa nama podelite svoje sugestije, pohvale ili primedbe i tako nam pomognete da unapredimo naše usluge i na što bolji način odgovorimo na vaše potrebe.

info@medilek-tim.rs

Telefon

Za sve hitne upite i pomoć, pozovite nas na broj telefona u nastavku. Naš tim će vam rado pomoći i pružiti sve informacije koje su vam potrebne.

+381 11 286 23 72+381 62 222 688

Posetite nas

Pedijatrija Medilek tim Zvezdara

Koste Trifkovića 1. Beograd
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tu smo za vas!

Medilek tim

Radno vreme: Ponedeljak - Petak: 08-20h   
Subota - 09-18h    Nedelja 12-14h